We eten allemaal voor, tijdens, na ons werk. En een deel van dat eten halen en eten we in de bedrijfskantine. Tenminste, dat doen we niet altijd meer. Want die bedrijfskantine, alleen geopend van 12.00 tot 13.30 uur, is aan het veranderen. De kantine is een restaurant geworden, de openingstijden breiden uit en het aanbod van soep en kroket, is ook flink aan het veranderen.
De VOCC hoort en ziet in de markt dat steeds meer opdrachtgevers het belang in zien van een lokaal geproduceerd cateringaanbod. Er gaat bijna geen cateringtender meer uit zonder te refereren aan lokaal ondernemerschap.
VOCC-lid We Canteen, een echte nieuwkomer in de grote wereld van bedrijfscateraars, heeft de laatste jaren een concept ontwikkeld dat hier goed op inspeelt: een foodcourt, in een bedrijfsruimte, met niet één, maar een variatie aan food-aanbieders: lokale ondernemers die dagelijks wisselen. We Canteen vertelt aan Facility Management Nederland: “Het gaat weer over eten, tijdens het eten!”